Page content

article content

GEDULD is een vorm van wijsheid!

Wanneer je geen geduld hebt, wordt je vast gedreven door onrust en stress. Je wilt dat de dingen heel snel en liefst gisteren gebeuren. Je begint misschien als een kip zonder kop rond te holen, van alles en nog wat te doen zonder enig idee waarom en misschien ook zonder de dingen goed af te werken waardoor je ook riskeert van niet het beoogde resultaat te verwerven.

Je gedachten kunnen deze onrust nog meer vergroten.

Wanneer je voelt dat je ongeduldig bent, kan je het best even op de rem gaan staan. Zet jezelf even aan de zijlijn om alles even te aanschouwen.

Gebruik dit moment om terug te komen tot jezelf.Je de vragen te stellen: Wat leeft er op dit moment? Wat maakt dat ik zo onrustig ben en wat wil ik?

Hoe kan ik dit bereiken als ik zo onrustig ben, als ik geen geduld heb?

Door je deze vragen te stellen zal je de dingen anders bekijken en zien welke opties er zijn. Je zal jezelf minder laten meeslepen door gedachten die je via onrust overvallen en je in de rush brengen.

Wanneer je geduld hebt, dan accepteer je dat de dingen hun eigen ritme hebben, dat dingen gebeuren en op uw pad komen wanneer het zich aandient. Het universusm is u gunstig gestemd en zal u zeker helpen.

Geduld uitoefenen, kan je ontwikkelen door je geest daarin te trainen via Mindfulness. Als de  onrust zich meester van je maakt, dan is het moment om stil te staan in het Nu.

Elk moment in je leven is belangrijk, dus waarom niet dat moment beleven zoas elk ander moment in je leven. En soms vragen bepaalde momenten iets meer aandacht en iets meer rust.

Geduld uitoefenen leert ons onze geest niet te laten leiden door gedachten, die ons meenemen en allerlei emoties opwekken.

Laat geduld je gids zijn op je levenspad zodat je kan genieten van het NU.

 

Comment Section

0 reacties op “GEDULD is een vorm van wijsheid!

Plaats een reactie


*


Klik gerust eens door onze categorieën heen: