Page content

article content

Van MOETEN naar MOGEN!

Bij het eerste ochtendwaken dat je je ogen opent, gaat er al een eerste gedachte door je hoofd: “Ik MOET opstaan!”

Naarmate dat de dag vordert worden we meteen meegesleurd in het ritme van de dag.

De dag zoemt en giert door ons hele lijf en wij worden hierin meegesleurd net alsof we op een hogesnelheidstrein zitten!

Want we Moeten dit en we Moeten dat!!!

Het is net of er geen ontkomen is! De malenmolen is ons hoofd draait maar door. En alsof dat niet genoeg is, zit er daarbinnen een ventje die er nog wat meer “Moeten” bij opstapelt.

Tot dat het daarboven in ons hoofd warm wordt. Dit uit zich uiteraard voor iedereen anders: je kunt je niet concentreren, je krijgt hoofdpijn, je bent slechtgezind, je snauwt iedereen af…… Met als gevolg, op het einde van de dag een ongelofelijk “Bah”gevoel!

 

Maar natuurlijk kan het anders! Wanneer je dat MOETEN naar MOGEN transformeert, werk je niet alleen aan een positievere mindset.

Eigenlijk word je hier gestimuleerd om het negatieve vanuit het moeten om te buigen naar het positieve vanuit het mogen.

Je gaat dingen die je mag doen ook veel plezanter, veel aangenamer ervaren. Je zal er ook minder tegen opzien.

Door de gewoonte aan te nemen van je in te stellen op MOGEN in plaats van MOETEN, zal je ook enige vorm van dankbaarheid beleven. Als je zaken mag, ga je eerder een gevoel van privilege ervaren, want jij MAG!

MOETEN dwingt nu eenmaal dingen af!! MOGEN geeft je een gevoel van keuzevrijheid!

Neem nu zelf: “Ik MOET opstaan of ik MAG opstaan! Mogen omdat er een nieuwe dag is om de dingen anders te kunnen doen. Een nieuwe dag, een nieuwe kans. Jij mag kiezen!”

Probeer maar eens bij iedere gedachte of uitspraak van moeten, je de vraag te stellen: ”Moet ik echt? Of…. Wauw! Mag ik dit?”

En wanneer je iedere opkomende gedachte van verplichting transformeert naar MOGEN, dan zal de vrijheid die je hierdoor voelt, je leven beetje bij beetje overspoelen met blijdschap en geluk.

 

Comment Section

0 reacties op “Van MOETEN naar MOGEN!

Plaats een reactie


*


Klik gerust eens door onze categorieën heen: